Canicross

Canicross a Czech Malinois Club

Členskou schůzí CMC 21.1.2017 bylo odsouhlaseno, že náš klub se stane garantem, který zajistí možnost startu reprezentantům České republiky v canicrossu na mistrovství světa FMBB 2017 v německém Halle. Zároveň bude Czech Malinois Club podporovat rozvoj tohoto sportu s belgickými ovčáky v Českých zemích.

Canicross je sport, který umožňuje rozvoj fyzické kondice psa i psovoda, pohyb v přírodě a je výborným doplňkovým sportem. Je také možností jak belgického ovčáka velice efektivně unavit. ☺

Zástupcem klubu pro canicross bude paní Jaroslava Marešovská, která se tomuto sportu se svými belgickými ovčáky věnuje dlouhodobě. Je mimo jiné medailistkou z prvního závodu v canicrossu na MS FMBB 2015 v Písku. Jarka všem zájemcům určitě poskytne jakékoliv potřebné informace.

Kontaktovat jí můžete na telefonu 608 133 069 nebo na email: JARKAK@email.CZ

Partnerem našeho klubu pro canicross se stal portál Behejsepsem.cz a zastoupení společnosti Non-stop dogwear.no, výrobce špičkového vybavení pro tento sport.

V rámci přípravy na letošní MS FMBB bude uspořádán víkend s canicrossem, kde se všichni dozví informace a budou si moci zatrénovat (viz. pozvánka a propozice níže). Budou se také konat dva závody, aby si všichni zájemci o start na MS FMBB mohli poměřit síly. Na základě výsledků těchto závodů budou vybráni reprezentanti na MS (kritéria pro výběr stanoví zástupci partnerů, podpořeno bude 5 nejlepších mužů a 5 nejlepších žen). Předpokládané termíny závodů (11.3.2017 Buková u Merklína a 25.3.2017 Kolesa). O dalších novinkách Vás budeme informovat na našich stránkách a facebooku klubu.

Jsme rádi, že můžeme podpořit toto nové, rozvíjející se odvětví sportování se psem. Belgičáci pro tento sport mají vrozené vlohy.

 

Propozice – První-belgičácký-canicrossový-víkend-propozice

nově – Druhý canicrossový víkend – více informací ZDE

 

fb

 

Kvalifikace v canicrossu na MS FMBB 2017

výsledky

11.3. se v Bukové u Merklína konal kvalifikační závod na MS FMBB 2017 v canicrossu a bikeröngu. Na tomto závodě se mělo rozhodnout, kterých 10 reprezentantů získá podporu Czech Malinois Clubu pro start na této akci. Vzhledem k tomu, že nebylo jasné, jak budou obsazeny jednotlivé kategorie, požádali jsme o pomoc s výběrem nejlepších zástupce serveru Behejsepsem.cz, pana Šimona Cipra.

Závod se konal v krásném prostředí Jižních Čech. Pro kvalifikaci byla připravena trať o délce 4,2 km. Závodu se zúčastnilo celkem šestnáct dvojic s belgickými ovčáky. Nejobsazenější byla kategorie canicross ženy s deseti startujícími. Podle hodnocení Šimona Cipra všichni startující belgičáci předvedli kvalitní výkony. Co do výkonů nejlepší byla nejobsazenější kategorie kategorie canicross ženy.

Po doběhu byl na základě výsledků proveden výběr reprezentace. Cílem bylo vybrat deset nejkvalitnějších výkonů. Nakonec bylo vybráno osm nejlepších v kategorii canicross ženy, vítěz kategorie canicross muži a vítězka kategorie bikeröng ženy. Vzhledem k předvedeným výkonům jsme po dohodě se Šimonem Ciprem rozhodli nabídnout možnost reprezentovat všem soutěžním dvojicím.

Chtěl bych poděkovat společnosti Vafo Praha, generálnímu partnerovi reprezentace na MS FMBB 2017 za podporu této kvalifikace . Rád bych také poděkoval partnerům canicrossové reprezentace na MS FMBB 2017, společnostem Non-stop dogwear.no a Behejsepsem.cz za podporu repre a logistickou podporu závodu.

Těším se na setkání se všemi reprezentanty na MS FMBB 2017 a přeji jim hodně úspěchů.

Jaroslav Kratochvíl

 Canicross01 Canicross02 Canicross05  Canicross09 Canicross10 Canicross12 Canicross13 Canicross08 Canicross11Canicross06